Fer-se vell és resignar-se a fer-se vell. La cosa no té altra explicació.
Joan Fuster
 
Perfil de Carrera Baiget, Aitor
Carrera Baiget, Aitor

Informació de contacte

Carrera Baiget, Aitor
...
2.29
973 00 34 66
Dimarts de 10 a 12h.
Unitat de Llengua
Facultat de Lletres
Plaça Víctor Siurana 1,
25003 - Lleida

Informació addicional

Doctor en Filologia Catalana per la Universitat de Lleida, amb una tesi de lingüística occitana, centrada en la descripció dels parlars gascons de la Vall d'Aran i el Comenge, a l'Estat francès.

 

Professor del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida, on s'encarrega d'impartir la docència de llengua i lingüística occitanes d’ençà que hi és regular, també ha estat professor d’occità per al Conselh Generau d’Aran. És membre de la Càtedra d’Estudis Occitans d’aquella institució universitària, de la Seccion de Lingüistica de l’Institut d’Estudis Aranesi, de l’associació Lingüistica Occitana i de l’Institut Català d’Estudis Occitans, on és responsable de l’àrea lingüística.

 

És l’autor de la primera i única gramàtica moderna de l’aranès (Gramatica aranesa, Lleida, Pagès, 2007), del primer estudi científic de la toponímia aranesa escrit en occità (Toponímia de Bausen e des Quate Lòcs. Estudi sus eth lexic deth Baish Aran, Vielha, Conselh Generau d’Aran, 2001) i del volum Entre dues frontères. Estudis de lingüistica occitana (Lleida, Pagès, 2008). Ha publicat nombrosos articles i recensions sobre dialectologia, sociolingüística, toponímia i gramàtica occitanes en revistes especialitzades com Estudis Romànics, Estudis de Llengua i Literatura Catalanes, Llengua i Literatura, Alazet, De Lingua Aragonensi, Llengua i Ús... Ha presentat una bona colla de comunicacions sobre la llengua occitana en col.loquis i congressos arreu de la geografia catalana i occitana.

 

Ha estat director, designat per la Generalitat de Catalunya, de la comissió lingüística d’experts en llengua occitana encarregada de fixar la llengua del primer traductor automàtic occità-català.

Informació General

Departament

Sessió