Notre art est, comme la nautre, composé d'une infinité d'éléments: le dessin donne un squelette, la couleur est la vie, mais la vie sans le squelette est une chose plus incomplète que le squelette sans la vie.

Honoré de Balzac
 

Organigrama

Cada tres anys, segons estableixen els estatuts de la UdL i el reglament intern del Departament, el Consell del Departament de Filologia Catalana i Comunicació escull per votació el seu equip directiu, format pel director, el secretari acadèmic i el coordinador d'estudis de cada titulació. Aquests càrrecs, junt amb els caps de cadascuna de les unitats del Departament (Llengua, Literatura i Comunicació Audiovisual), a més d'una representació del PAS i de l'estudiantat, formen la Junta directiva del Departament. La Junta, amb la resta de professors del Departament (alguns dels quals exerceixen altres càrrecs fora del Departament) i una representació de l'estudiantat, constitueixen el Consell del Departament.


Equip directiu

  • Direcció: Dr. Jorge Nieto Ferrando -  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.  /  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Secretaria acadèmica: Dra. Jordi Suïls Subirà -  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Coordinador de titulació dels estudis de Filologia Catalana: Dr. Jordi Malé Pegueroles - Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
  • Coordinació de titulació dels estudis de Comunicació i periodisme Audiovisuals: Dr. Beatriz Gómez Morales - Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.Secretaria administrativa
La Secretaria administrativa realitza tasques de suport administratiu i de gestió econòmica per al professorat en la seua activitat reglada docent i de recerca.

Secretària administrativa:
Rosa Maria Roigé BalcellsAquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Dades postals:
Correu-e:    Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Correu-p:   Plaça Víctor Siurana, 1. 25003 Lleida
Despatx:     2.36
Tel.:            973.70.21.16
Fax.:           973.70.20.54


Junta directiva
La direcció del Departament, juntament amb els caps d'unitat i una representació de l'estudiantat i del PAS, formen la Junta directiva del Departament, que es reuneix periòdicament.

  • Equip directiu: direcció, secretaria acadèmica i coordinació d'estudis.
  • Representació del PAS: Secretaria administrativa.
  • Caps de les Unitats de Llengua, Literatura i Comunicació Audiovisual.
  • Representació de l'estudiantatUnitats i àrees de coneixement
El Departament, d'acord amb les seues necessitats acadèmiques, s'organitza en tres unitats, que reuneixen els estudis existents: la Unitat de Llengua, la Unitat de Literatura (on s'integra Teoria de la Literatura) i la Unitat de Periodisme i Comunicació Audiovisual. Aquestes unitats es poden reunir a petició de qualsevol dels seus membres. Els caps de les unitats del Departament són:CatedràticsDirectors de càtedresAltres càrrecs
En l'actualitat, el Departament participa en la redacció dels plans estratègics, de Facultat i d'Universitat, a través dels quals hi ha el compromís de debatre la política acadèmica que cal seguir en els propers anys, orientar les accions tant educatives com professionals que calgui portar a terme, i la corresponent implicació del Departament.

  • El Dr. Ramon Sistac és el representant del Departament de la Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana

Informació General

Departament

Sessió