A partir dels vint-i-cinc anys, o s'és de dreta o s'és d'esquerra, o no s'és res, o siga, més de dreta.
Joan Fuster
 

Presentació de l'antologia bilingüe català / rus Cтихи / Poesies de Màrius Torres a Sant Petersburg

Dins el context de les Jornades d'invitació a la literatura catalana de la Universitat Estatat de Sant Petersburg, el 27 de setembre es presentarà l'antologia Cтихи / Poesies de Màrius Torres al Museu Akhmàtova de Sant Petersburg, amb les intervencions d’Olga Nikolaeva i Andrei Rodoski (traductors, Universitat Estatal de Sant Petersburg), Margarida Prats (prologadora i especialista, Universitat de Barcelona) i Joan Ramon Veny (director de la Càtedra Màrius Torres i impulsor de la traducció), seguides d’una lectura de poemes de Màrius Torres en català i rus a càrrec d’alumnes del grau de Filologia Hispànica de la Universitat Estatal de Sant Petersburg.

Premi internacional de recerca en filologia catalana Joan Solà

14a Setmana de la Comunicació

Del 3 al 6 d'abril arriba una nova edició de la Setmana de la Comunicació)
organitzada pel grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la
Universitat de Lleida i que porta per títol "La ficció   televisiva, sense
spoilers!".

     La temàtica general d'aquesta Setmana és la ficció televisiva,  i
durant les conferències es  debatrà sobre  la narrativa seriada, tant
en la ficció com en els  docudrames i tant des del punt de vista de
la creació com de la narrativa i la distribució.

   Com cada any, la Setmana engloba també la Jornada de Portes Obertes
 dels estudis del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals. Tindrà lloc
el  dilluns 3 d'abril al matí i consistirà en una visita a les
instal·lacions  del Magical Media i en una posterior conferència a la
Sala d‘Actes de la Facultat de Lletres impartida pel guionista de la sèrie
Merlí Héctor Lozano i un dels actors protagonistes, l’Adrian Grösser.

 

 

Llengües assetjades

El dia 13 i 14 de gener, al palau Maricel de Sitges, USTEC-STEs, amb altres sindicats de territoris on es parlen diferents llengües minoritzades, organitzen unes jornades sobre llengua i educació.

Avui hi ha més de 270 llengües maternes a les nostres aules i la necessitat d’una llengua comuna, de referència, d’aprenentatge i de relació, fa preguntar-se: En els territoris de la nostra comunitat lingüística, aquesta llengua ha de ser el català?

A l’Estat espanyol s’alça una pretesa proposta de modernitat: El model “trilingüista” utilitza el prestigi social de l’anglès per amaga el propòsit del retorn del castellà com a llengua vehicular, de convivència i de relació als centres educatius, i per tant,  l’arraconament de les llegües minoritzades a les aules.

És per això que parlem de llengües assetjades.

 

Llegir més per veure el programa

 

Llegeix més...

Pitching Audiovisual

El Pitching Audiovisual és un punt de trobada entre els estudiants universitaris que estan desenvolupant projectes audiovisuals i els professionals amb interès en participar-hi.

Celebrarà la seva segona edició els dies 1 i 2 de desembre a CCCB (Montalegre 5). Durant aquests dos dies, es faran una sèrie d’activitats com la presentació dels projectes, una conferència a càrrec de Eduard Cortés, director de la sèrie Merlí, i una festa de clausura del Pitching Audiovisual.

A més, aquest any ha estat seleccionat el projecte de la UdL: Catalunya en ruta (noves finestres) de Jeny Montagut, Cesc Maymó, Josep Blanch.

Per més informació: goo.gl/9tQyHD

Llegeix més per veure el programa sencer

 

Llegeix més...

Pitching Universitari

Un dels nostres graduats en Comunicació i Periodisme Audiovisuals, Xavier Bosch, participarà dijous dia 22 en la sessió de documentals del Pitching Universitari organitzat pel Clúster Audiovisual.

El projecte de documental del Xavier Bosch és un dels 16 seleccionats dins aquesta primera edició del Pitching Universitari, que reuneix 12 universitats y una seixantena d'empreses audiovisuals.

Els estudiants presentaran els seus projectes de producció davant de les empreses en tres sessions destinades a propostes de ficció, de no ficció i de productes per noves finestres audiovisuals.

El Pitching Universitari constitueix una oportunitat per a les empreses de producció per contactar amb el talent creatiu que es genera des de les universitats i és una oportunitat per als estudiants de cercar finançament i establir contactes amb el món empresarial per tirar endavant els seus projectes.

Informació General

Departament

Sessió