La natura parla i s'expressa.
Hem d'aprendre a escoltar-la i a llegir-la.
Hem de saber interpretar-la.
Perejaume

 

Arxiu documental

Debat intradepartamental sobre la professió

     I Jornada de treball del Departament (Cervera, 2001)
    

     El futur dels estudis de Filologia Catalana (28 novembre 2001)

  • Trobada a Cervera (a la Casa Museu Duran i Sampere) del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Lleida per debatre el futur dels estudis de Filologia Catalana, després de la seua implantació ara fa 20 anys en aquestalUniversitat, especialment els aspectes docents i d'investigació, així com la presència social del Departament en la vida cultural catalana i futures actuacions per a la millora acadèmica.
  • Aquesta trobada està en la línia d'anteriors reunions d'aquest Departament per debatre qüestions sobre l'ús social de la llengua catalana i per discutir propostes sobre el món universitari.
  • La trobada assenyala la fita dels 20 anys durant els quals l'ensenyament de Filologia Catalana ha estat fornint professionals, docents i investigadors a la societat i a les institucions educatives lleidatanes i catalanes en general, necessaris perquè s'assolissin uns mínims socioculturals en els coneixements i l'ús del català.

 

     Dossier de la Trobada

 

     Recull de premsa

 

 

     II Jornada de treball del Departament (Pardinyes, 2002)

     [Disponible així que haguem compilat les dades].

 

     Declaracions públiques i articles d'opinió

 

     Filologia Catalana

 

     Humanitats

  • Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. El futur de les humanitats («Segre» 28·10·2001) 

 

     Sociolingüística

  • Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. Llengua? Dialecte? Internet!!! (2001) 

 

     Literatura

Informació General

Departament

Sessió