En moltes coses, però en l'amor particularment, l'experiència pot, o sol, ser un defecte. Per això el primer amor és inoblidable.
Joan Fuster
 

Activitats 2008-2009

XV Col·loqui de l'AILLC

L'Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILLC) té com a finalitat aplegar les persones de tot arreu interessades per la filologia catalana i fomentar els estudis de llengua i literatura catalanes.

 

L'Associació organitza cada tres anys un Col·loqui internacional per difondre i debatre qüestions científiques relacionades amb la llengua i la literatura catalanes. Els Col·loquis celebrats fins ara han tingut lloc a Estrasburg (1968), Amsterdam (1970), Cambridge (1973), Basilea (1976), Andorra‑Barcelona (1979), Roma (1982), Salou‑Tarragona (1985), Tolosa de Llenguadoc (1988), Alacant‑Elx (1991), Frankfurt am Main (1994), Palma de Mallorca (1997), París (2000), Girona (2003) i Budapest (2006).

 

L'Assemblea General de l'AILLC celebrada a Budapest l'any 2006 va aprovar per unanimitat la candidatura de Lleida com a seu del XV Col·loqui.

 

Una cordial salutació als amics de Budapest, amb la nostra felicitació per l'esplèndida organització i el nostre agraïment pel tracte rebut.

 

 

Web de l'AILLC

Web del XIV Col·loqui, a Budapest

Web del XV Col·loqui, a Lleida

These things are life

Tres conferències sobre Mercè Rodoreda. Jornada organitzada pel Departament (22 d'octubre de 2008).

Vegeu-ne el cartell amb el programa.

Las narraciones sin principio ni fin de Chejov

Conferència de Julia Mukhacheva sobre Las narraciones sin principio ni fin de Chejov (1 de desembre de 2008).

Vegeeu-ne el Cartell.

Taller de Periodisme

Taller de Periodisme organitzat per la UAB i la UdL a l'IEI. Dilluns, dia 2 de març de 2009:

  • 16.00 h.: Taula rodona: «El conflicte de l'aigua: Lleida i Barcelona enfrontades per un recurs natural». Intervindran: el president del Col.legi de Periodistes de Catalunya a la demarcació de Lleida, Ramon Mesull, el director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Lleida, Joan Farré, el president de la Comunitat de Regants del Canal Segarra-Garrigues, Josep París i el portaveu del Compromís per Lleida, Jaume Sellés. En aquesta activitat, un cop escoltats els diversos participants, els alumnes hauran de fer propostes de com plantejarien un reportatge sobre aquest tema. Es procurarà formar equips entre alumnes de totes dues universitats.
     
  • 18.00 h: Conferència: «Models lingüístics i mitjans de comunicació». Els professors de lingüística aplicada del Grup de Recerca en Fonètica, adscrits al Laboratori de Fonètica Aplicada del Departament. de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL. Joan Julià i Imma Creus ens orientaran sobre l'ús dels noms propis als mitjans de comunicació.

Les arts i l'ensenyament de la literatura

V Jornada sobre Literatura i Ensenyament.

Dimecres 18 de març de 2009. Visiteu-ne el web.

Informació General

Departament

Sessió